YUM:2023 / UTSTILLARAR

Velkommen
til vår stand

Kunstskolen i Stavanger er en 2.årig fagskole i visuelle kunstfag.

Kunstskolen i Stavanger

Kunstskolen i Stavanger er en 2.årig fagskole i visuelle kunstfag.

Du får 120 studiepoeng i høyere yrkesfaglig utdanning når du fullfører, du får også generell studiekompetanse om du mangler det.

Det viktigste ved å studere kunstfag er at du skal finne en vei for din kreativitet. I dette studiet skal ikke alle kunne det samme - du skal utvikle deg mot din egen topp. Gjennom erfaringsbasert læring, diskusjoner, utforskning og utvikling vil du danne deg overblikk og innsikt i egne muligheter innen visuelle kunstfag.

Lærerne ved Kunstskolen er profesjonelle samtidskunstnere som arbeider i prosjektperioder - dette gjør at du får oppdatert og yrkesrelevantundervisning.

Første studieår får du innføringer i tradisjonelle kunstteknikker som maleri, tegning, skulptur, grafikk, foto og nyere teknikker som video, 3Dprinting, modellbygging, performance, datagrafikk, utsmykning og grunnleggendeproblemstillinger som konsept og kontekst. Studieåret ender med en selvstendigperiode og en årsutstilling på Rogaland Kunstsenter. Andre studieår er mer individuelt og høsten har du ulike perioder i fordypning & dokumentasjon, skrivekurs og en assistentperiode hos en kunstner, siste semester har fokus på avgangsutstillingen på Tou Ølhallene, søknadsskriving, fotodokumentasjon og hvordan etablere seg etter studiene.

Kunstskolen ligger sentralt i Stavanger, like ved tog og busstasjon.

Bygget er vårt og består av større felles atelier, verksteder, bibliotek, kjøkken og individuelle arbeidsplasser. Undervisningen er fra09-15/17.00 og skolen er tilgjengelig for studentene frem til midnatt 7 dager i uka. Studentene er medlem av SiS Studentsamskipnaden som tilbyr bolig, helsetjenester, sportssenter, barnehage og andre velferdsgoder(app og hjemmeside minsis.no). Studentene våre er aktivt med å skape et godt miljø på skolen ved f.eks. å arrangere felles yogatrening, improvisasjons kurs, snakk om screen (et filmforum), halloweenfest, julefest, mindre utstillinger m.m. 

For å komme inn på Kunstskolen må du søke med seks egne arbeid og en motivasjonstekst til en opptaksprøve som sendes inn gjennom www.samordnaopptak.no.

De som har Kunstskolen som #1 prioritet og som er kvalifisert kontakter vi foren samtale i perioden april/mai. Samtalen kan bli på zoom eller som møte på Kunstskolen. Du kan ta kontakt med Kunstskolen for omvisning og samtale om studiene om du ønsker det - vi vil du skal velge riktig studie for deg.

Sjekk Kunstskolens hjemmeside 

Målet med fagskolen er at du skal kunne bruke kunnskapen du får direkte etter du er ferdig. Utdannelsen fra Kunstskolen kan du bruke innen mange jobber, men viktigst er det at du skal kunne starte egen virksomhet basert på metodene og kunnskapen du har fått. En del av studentene søker seg videre på BA utdanninger i kunst, design, illustrasjon, film, arkitektur m.m. etter studiene.

Kunstskolen i Stavanger er godkjent av NOKUT og du kan søke om lån og stipend i Lånekassen.

Bli med på konkurransen vår på

delta her

Galleri

Her får du eit lite innblikk i kva me gjer.
Ingen bilete i galleriet endå...

Vil du vite meir om oss?
Ta gjerne kontakt:

Kunstskolen i Stavanger
mob.
51 51 00 00
ADRESSE

Birkelandsgate 2
4012 Stavanger

Følg oss på sosiale medier:

Dette er YUM

Kva skal du bli? Kva utdanning skal du ta? Kvar kjem du til å bu?

Me veit at ein på ungdomsskulen og vidaregåande går rundt med mange spørsmål og tankar rundt framtid og utdanningsval. Målet med YUM er å bidra til å gjera desse vala litt enklare ved å synleggjera kva moglegheiter ein har innanfor utdanningsløp og arbeidsplassar i indre Ryfylke.

Gjennom heile året vil du kunne ta i bruk denne portalen for å finne informasjon om dei ulike arbeidsplassane og yrkesvala som regionen vår kan tilby. Kvart år arrangerer me også ei årleg Yrkes - og utdanninsmesse (YUM) der me ønskjer å gi deg informasjon og inspirasjon til utdanning - og yrkesval i indre Ryfylke. Her vil du også kunne møte dei ulike bedriftene på stand for å få meir informasjon.

YUM

YUM er eit samarbeid mellom Sauda VGS, Rytopp,  ungdomsskulane, kommunane og næringslivet i Sauda og Suldal.
Telefon: 906 84 861
Epost: marit@nhryfylke.no
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapslar. Cookies blir brukt til å utbetre side navigering, og samle brukarstatistikk for nettsida for å utbetre innhald og brukaroppleving. Du kan sjølv administrere kva du samtykker til ved å klikke på Preferansar. Les vår Personvernerklæring for meir informasjon.