YUM:2023 / UTSTILLARAR

Velkommen
til vår stand

Opplæring innen naturbruk og anleggsfag.

gruppe med elevar utanfør skule
Dag Thomas Kvalvik
Yrkes- og utdanningsrådgiver
mob.
92 08 44 62

Øksnevad VGS

Ønsker du:

·      Generell studiekompetanse samtidig som du får dyrket din interesse for dyr, natur og friluftsliv?

·      Studiekompetanse med realfag, samtidig som du får kunnskap om dyr i praksis?

·      Fagbrev innenfor anleggsgartner, anleggsteknikk, arbeidsmaskiner, gartnerfaget eller dyre- og hestefaget?

·      Agronomtittel og faglig tyngde til å ta over gården?

Kan du svare «ja» på ett eller flere av disse spørsmålene er Øksnevad VGS skolen for DEG! På Øksnevad tilbyr vi videregående opplæring innen naturbruk og anleggsfag.

Naturbruk (landbruk)

Dyrk interessen din for dyr, bærekraft og natur i skolehverdagen! Gårdsbruket på skolen gir deg mulighet til å koble teori og praksis. Du arbeider med ulike husdyrproduksjoner som melkekyr, gris og sau. I tillegg får du kjøre traktor og delta i arbeidet med skolens plante- og grønnsaksproduksjon.

Vg1 naturbruk (landbruk) er for deg som ønsker en solid fagutdanning eller videre studier innenfor natur, husdyr, landbruk, gartnernæring eller bærekraft.

Naturbruk med hest

Dyrk hesteinteressen din i skolehverdagen! Kombiner interessen for hest og ridning med kunnskap om dyrevelferd, bærekraft og natur. Lær mer om stell av hest, ridning, kjøring og stalldrift.

Vg1 naturbruk med hest er utdanningsløpet for deg som ønsker å jobbe innen hestefag, eller ønsker å drive med hest som hobby samtidig som du oppnår studiekompetanse.

Naturbruk med dyrekunnskap

Utdanningsprogrammet gir deg studiekompetanse med realfag samtidig som du får verdifull praksis med dyr. På skolens gård venter både kyr, sauer og griser. I stallen står over tjue hester. Vi har også samarbeid med bedrifter og organisasjoner slik at hunder og andre smådyr inngår i undervisningen. Når du veksler mellom klasserom, laboratorium, fjøs, stall og natur blir skoledagen din både aktiv og variert.

Med kombinasjonen av studiekompetanse med realfag og dyrekunnskap kommer du et steg nærmere drømmen din.

Anleggsgartner

Har du et ønske om å skape fine uteområder? Som anleggsgartner får du arbeide med planter, blomster, stein og jord, samtidig som du også lærer mer om redskaper og maskiner. Det er stor mangel på fagarbeidere i nærområdet, og muligheten for læreplass er derfor stor.  

For å komme inn på anleggsgartner må du ha gått bygg- og anleggsteknikk Vg1 eller naturbruk Vg1. Etter Vg2 kan du gå to år i lære eller gå Vg3 påbygging til generell studiekompetanse. 

Anleggsteknikk

Vil du lære mer om anleggsteknikk og hvordan naturen kan formes ved hjelp av maskiner? Bruk av store og kraftige anleggsmaskiner krever konsentrasjon, sikkerhet og god planlegging. Mulige karriereveier senere er anleggsmaskinfører, anleggsrørlegger, asfalterer, banemontør, brønn - og borearbeider, fjell - og bergverksarbeider eller vei -og anleggsarbeider.

For å komme inn på anleggsteknikk må du ha gått bygg- og anleggsteknikk Vg1 eller teknologi og industrifag Vg1. Etter Vg2 kan du gå to år i lære eller gå Vg3 påbygging til generell studiekompetanse.

Arbeidsmaskiner

Vil du lære om feilsøking, reparasjon og vedlikehold av deler, samt utstyr på alle typer landbruks- og anleggsmaskiner? Øksnevad vgs tilbyr topp moderne fasiliteter og verksted hvor du vil få en grundig innføring i hydraulikk, elektro, motor, kraftoverføring, bremser, styring og sveising.

For å komme inn på arbeidsmaskiner må du ha gått teknologi og industrifag Vg1. Etter Vg2 kan du enten gå to år i lære, Vg3 anleggsmaskinmekaniker eller Vg3 påbygging til generell studiekompetanse.

 

 

Bli med på konkurransen vår på

delta her

Galleri

Her får du eit lite innblikk i kva me gjer.
Ingen bilete i galleriet endå...
Øksnevad

Vil du vite meir om oss?
Ta gjerne kontakt:

Dag Thomas Kvalvik
Yrkes- og utdanningsrådgiver
mob.
92 08 44 62

Jærvegen 990,

4351 Kleppe

Følg oss på sosiale medier:

Dette er YUM

Kva skal du bli? Kva utdanning skal du ta? Kvar kjem du til å bu?

Me veit at ein på ungdomsskulen og vidaregåande går rundt med mange spørsmål og tankar rundt framtid og utdanningsval. Målet med YUM er å bidra til å gjera desse vala litt enklare ved å synleggjera kva moglegheiter ein har innanfor utdanningsløp og arbeidsplassar i indre Ryfylke.

Gjennom heile året vil du kunne ta i bruk denne portalen for å finne informasjon om dei ulike arbeidsplassane og yrkesvala som regionen vår kan tilby. Kvart år arrangerer me også ei årleg Yrkes - og utdanninsmesse (YUM) der me ønskjer å gi deg informasjon og inspirasjon til utdanning - og yrkesval i indre Ryfylke. Her vil du også kunne møte dei ulike bedriftene på stand for å få meir informasjon.

YUM

YUM er eit samarbeid mellom Sauda VGS, Rytopp,  ungdomsskulane, kommunane og næringslivet i Sauda og Suldal.
Telefon: 906 84 861
Epost: marit@nhryfylke.no
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapslar. Cookies blir brukt til å utbetre side navigering, og samle brukarstatistikk for nettsida for å utbetre innhald og brukaroppleving. Du kan sjølv administrere kva du samtykker til ved å klikke på Preferansar. Les vår Personvernerklæring for meir informasjon.